Skimmelsvamp i boligen

Få hjælp og rådgivning til skimmelsvamp

Har du problemer med skimmelsvamp i boligen, eller er du bekymret for at der kan være skimmel!

Har du et dårligt indeklima og frygter der kan være problemer med dit indeklima pga. skimmel.

nogen af symptomerne kan være:

Irriterede øjne, næse og luftveje. hovedpine, træthed, hoste og trykken for brystet, åndedrætsbesvær.

Vær dog opmærksom på at mange af symptomerne kan skyldes mange andre forhold end skimmel.

JC Boligsyn ApS kan hjælpe dig med at gennemgå din bolig og give dig gode råd til forbedringer eller ændringer til din bolig.

Oftest skal der kun små forbedringer, til små penge, til der kan give dig/jer et helt andet indeklima i din bolig, uanset om årsagen er skimmel eller andre problemer.

Som uddannet bygningskonstruktør,  bygningstaksator og gennem de seneste mere end 10 år som selvstændig bygningssagkyndig, har jeg set de fleste skades typer og har stor erfaring med at rådgive og finde frem til årsagen til skimmel i mange typer af boliger.

skimmel - Byggesagkyndig

Skimmelsvamp er bittesmå svampe, der vokser på jord og plantedele i naturen.

I vores huse kan skimmelsvampe vokse mange steder, når blot der er fugtigt, og der er noget at leve af.

Skimmelsvampe kan kun gro på organiske materialer som f.eks. træ eller pap eller limen der bruges til eks. gipsplader. Skimmelsvampen kræver en temperatur på over 18 grader og en relativ luftfugtighed på 75 %.

Men skimlen kan også vokse på støv og skidt på f.eks. mursten, eller beton hvis disse er fugtige eller der er problemer med kondens.

Hvis du har skimmel har du et problem med fugt og det er fugten der er dit egentlige problem. Ofte får du problemer med skimmel i dit hus som følge af en vandskade, eks rørskader der ligger skjult under gulve, eller brud på kloakken i krybekældere eller etageadskillelser. 

Problemet kan også opstå ved kuldebroer omkring eksempelvis vinduer eller dårligt isoleret ydervægge hvor man har sat et møbel direkte op ad væggen.

fælles for alle årsagerne er at der problemer med fugt/vand i boligen.

Mange af de indeklimaproblemer der opleves i forbindelse ved at have skimmelsvamp kan således også relateres til det høje fugtniveau i indeklimaet.

​Forsikring og skimmelsvamp

Villa forsikring

Skimmelsvamp er ikke en trænedbrydende svamp og den er derfor ikke omfattet af din almindelig bolig/villa forsikring.​​

Men som beskrevet kan skimmel ofte stamme fra en skjult skade der kan være dækket af din forsikring.

I kældre kan der opstå skimmel på de kolde kældervægge som ofte ikke er sikret mod grundfugt. Disse forhold vil ikke være dækket af din forsikring.

skimmel grundfugt - Byggesagkyndig

Ejerskifteforsikring

​Skimmel kan også være dækket på din ejerskifteforsikring. Her er det dog desværre ofte svært at løfte bevisbyrden, og det er vigtigt du i god tid har en rådgiver med til at hjælpe dig og udføre de korrekt forundersøgelser og skrive en dækkende rapport.

Ved en ejeskifteforsikring kan selskabet komme i dækning hvis det kan påvises at der er forekomster der påvirker indeklimaet negativt og fugten hvor skimmel stammer fra adskiller sig nævneværdigt fra andre tilsvarende bygninger med samme alder og i almindelig god vedligeholdelsesstand.

For både kælder, bad og loftsrum m.v. skal du dog være opmærksom på, som ny boligejer, om forholdende er nævnt i din tilstandsrapport. Er årsagen nævn vil skaderne som følge af dårligt indeklima oftest ikke kunne dækkes af forsikringen.

Rådgivning om skimmel

Uanset om du kan få hjælp af en forsikring, til udbedring af skimmel i indeklimaet eller ej, er dårligt indeklima som følge af skimmel  væsentligt at få udbedret.

JC Boligsyn v/Morten Juel kan hjælpe dig med at finde årsagen og få udført skimmelprøver i din ejendom.

Jeg kan også hjælpe dig med at gennemgå ejendommen og med en godt kendskab til bygningsfysikken på din ejendom kan jeg hjælpe dig med at finde frem til årsagen og hjælpe dig med det videre forløb ift. hvordan skaderne skal/kan udbedres.

JC Boligsyn ApS v/Morten Juel har en målsætning om altid at udføre et grundigt og professionelt arbejde, og jeg sætter en ære i altid at have tilfredse kunder.​

Når rådgivning omkring om din bolig bare skal være simpel!

Jeg ser frem til også at kunne hjælpe dig!

Kontakt​oplysninger

Morten Juel:

JC Boligsyn ApS

JC-Estimate ApS

Lyndbyparken 17, Kr. Hyllinge

Klik her for rutevejledning

Telefon: 30 74 53 71

Om ​firmaet

JC Boligsyn ApS  og JC-Estimate ApS er søster selskaber og ejet af Juels Consult Holding ApS V/Morten Juel.

Læs mere på siden profil.

JC Boligsyn ApS, CVR​: 41031425

JC-Estimate ApS,  CVR: 43338374